Upplev vikingatiden digitalt

Bjud in vikingarna i ditt hem! Läs om vår olika lösningar för att kunna besöka oss när du vill.

Vikingarnas närvaro i sociala medier

Var och när ni än vill så är det möjligt att lära sig mer om vikingatiden. Vi är mycket aktiva på våra sociala medier och sänder live varje onsdag.

Livesändning på Instagram

Varje onsdag sänder Eric och Emma live på museets instagram – direkt från utställningen! Sändningarna går i två omgångar, klockan 18:00 på svenska och 19:00 på engelska. Det är olika ämnen som behandlas varje gång. Inte bara har ni möjlighet att hänga med på guidade turer utan det går även bra att ställa frågor direkt till arkeologerna. Tidigare har ämnen som kvinnor på vikingatiden, runor och resor pratats om under livesändningarna.
Alla tidigare sändningar går att se igen under fliken IG-TV på museets instagram.
Ni hittar oss här!

The Viking Museum i sociala medier

Trots att museet är stängt så arbetar vi hårt med att hålla er uppdaterade på våra sociala medier. Där kan ni bland annat följa med Eric på en resa runt i Sverige och titta på runstenar, få se smygtittar på nya utställningar och lära er mer om alla olika aspekter av vikingatiden. Vi finns på följande medier: facebook, instagram, linkedin, twitter och youtube.

SE PÅ ALLA VÅRA LIVESÄNDNINGAR

Eric och Emma sänder live på instagram varje onsdag, självklart kan du se alla sändningar gratis i efterhand

Digitala visningar

På The Viking Museum kan du boka våra populära visningar – nu även digitalt. Vi erbjuder ett urval av våra spännande visningar digitalt, så du kan uppleva museet hemifrån.

Digitala skolvisningar

The Viking Museum har sedan start tagit emot skolklasser och utfört interaktiva lektioner. Dessa är utformade efter skolplanen och ger eleverna en grund eller fördjupning av vikingatiden. Våra lektioner erbjuder vi digitalt, de tar ca 60 minuter och då har eleverna och läraren möjlighet att ställa frågor direkt då lektionen är livesänd från utställningen. De olika lektionerna är anpassade efter årskursen och passar väl för mellanstadie, högstadie, gymnasium och vuxenutbildningar.
Är du intresserad av att veta mer om våra lektioner så kan du mejla oss eller klicka dig vidare nedan.

Digitala visningar

Vill du hitta på något kul med kompisgängen eller familjen? Boka en av våra digitala visningar och upplev vikingatiden hemifrån. Vi anpassar gärna visningarna efter er grupp och vad ni önskar. Antingen en familjevisning som passar barnen eller en temavisning med det som ni är mest intresserade av, så som runor, kvinnor på vikingatiden eller kanske Vikings?
Ni önskar – vi ordnar!

Digitala skolvisningar på The Viking Museum

The Viking Museum erbjuder spännande och lärorika lektioner för alla olika åldrar!

Boka en visning