Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Havets hundar: Föredrag och boksignering

2 november, 2019 @ 15:00 - 16:00

VEM VÄVDE SEGLEN TILL VIKINGASKEPPEN? 

Välkommen på ett spännande föredrag klockan 15.00 i museet. Efteråt blir det boksignering av boken Havets hundar. 

Författaren och arkeologen Agneta Arnesson Westerdahl berättar om det ofantliga vävarbete som krävdes för att göra segel till vikingaskeppen, och om vilka som fick göra jobbet. En segeltillverkning som också medförde att behovet av ull, lin och hampa blev oändligt, och tvingade jordbruket till förändring. Agneta berättar även om sina researchseglingar i Adriatiska havet, Egeiska havet och Marmarasjön, och visar bilder.

Efteråt blir det signering av boken Havets hundar som är första delen i en ny och dramatisk romanserie om vikingatiden. Boken är fylld av starka personporträtt och skildrar såväl spännande resor och äventyr som handel och vardag.

Mitt i natten vaknar Saga med bultande öga och sprucket ögonbryn. Hon måste fly. När hon ger sig av är det för att aldrig återvända.

Under sin flykt kommer Saga i kontakt med havshundarna – vikingatidens människohandlare. Och snart får Saga veta något omvälvande om sin egen bakgrund. Kommer hon någonsin få reda på sanningen?

Författaren Agneta Arnesson Westerdahl är utbildad arkeolog och osteolog och har bland annat skrivit Skuggornas tid, en del i den historiska romanserien Släkten.

Under dagen kan du också själv prova på att spinna garn och väva på en vikingatida vävstol. Något segel hinner vi nog inte få ihop men du får en inblick i det tidskrävande arbetet som var vardag för många människor under vikingatiden. 

Sagt om boken Havets hundar:

»Det är inte alla förunnat att skriva historiska romaner på ett trovärdigt sätt, men Agneta Arnesson Westerdahl visar åter att hon är kapabel till detta. Hon har skapat en sammanhållen och spännande intrig som utspelar sig i svunnen tid, nämligen under 800-talet … Riktigt rolig läsning som kommer att fånga många.« BTJ

»Det här är en spännande roman om vikingalivet. Men också upplysande om hur man levde på den tiden. Det ska bli spännande att följa Saga och hennes familjs vidare öden och äventyr.« Gotlands Tidningar

 

 

Detaljer

Datum:
2 november, 2019
Tid:
15:00 - 16:00
Evenemang Kategorier:
,