Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Höstlov på The Viking Museum

24 oktober, 2020 - 1 november, 2020

Välkommen in i värmen på höstlovet!
The Viking Museum slår upp portarna för ett rysligt spännande höstlov. Vi har öppet varje dag mellan 10:00 – 16:00 och har fyllt dagarna med roliga aktiviteter.

Familjevisning går varje dag klockan 11:30 och 13:00.
Följ med våra vikingar på en spännande guidetur i utställningen, kika på häftiga föremål och smaka på vikingatida färdkost.

Guidad tur går varje dag klockan 14:30.
Våra arkeologer tar med er på en intressant guidad tur i utställningen. Passa på att ta med era klurigaste frågor!

Vikings-visning går lördag och söndag (24 & 25 oktober) klockan 14:30. Vad är sant eller falskt i den omåttligt populära HBO-serien? Turen ges på engelska.

Minimarknad med Nordlys under lördag och söndag (24 & 25 oktober).
Nordlys är kända för sina unika produkter i äkta vikinga-anda! Varmt välkomna att se själva, de inleder höstlovet på plats utanför museet. Kanske är du sugen på en replika av ett vikingatida fynd eller ett vackert smycke?

Passa på att träffa en riktig Völva – om du vågar!
Tove Aradala har både samiskt och skytiskt blod i ådorna och titulerar sig som Högprästinna och Völva. 28-30 oktober gästar hon museet och spår våra besökare. Vågar du se vad framtiden har att utvisa?

Följ med på Drakäggsjakt den 28 oktober klockan 11:00.
Vem är Nidhögg och vart gömmer han sig? Och viktigast av allt – vart har han gömt sina drakägg? Missa inte ett hissnande äventyr där du lär dig mer om vikingarnas magiska väsen och går på jakt efter den gömda drakskatten!
För de modiga barnen väntar en belöning…

Vågar du följa med på ficklampsvisning? Den populära ”Jakten på Silverskatten” är tillbaka!
Museet har stängt för dagen, lamporna släckts och alla besökare har gått hem. För det har de väl? Men vem eller vad är det då som låter? Och var är silverskatten?
Utforska museet i mörker med bara en ficklampa i handen och hjälp vår guide att lösa mysteriet med den försvunna silverskatten.
Denna rysliga visning går i två omgångar den 29 oktober. Först klockan 16:30 för modiga barn från 7 år. Sedan en läskigare version klockan 17:30 för modiga barn från 10 år.

Självklart rullar åkturen Ragnfrids saga hela lovet och välkomnar er på ett riktigt äventyr.

Säkra era biljetter på: https://event.webbiljett.se/vikingaliv/

Med reservation för ändringar.

Detaljer

Börjar:
24 oktober, 2020
Slutar:
1 november, 2020
Evenemang Kategorier:
,