• Detta evenemang har redan ägt rum.

Påsklov – inställt

april 4

|Återkommande Evenemang (Se alla)

Ett evenemang var 1 vecka/veckor som börjar 00:00 på söndag, måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag och lördag, upprepas till 13 april, 2020

Smaka, känn och upplev!
Påsken på The Viking Museum är fullspäckad med aktiviteter i festmåltidens tecken. Upplev vikingarnas största tillställning vårblot med efterföljande avsmakningsmeny a la 1000-tal, hugg in!

Drakäggsjakt
10 april kl 10.00
Legenden berättar att draken Nidhögg gömmer sina drakägg på museet under påsken. Klarar du av att hitta dem? Alla äggletare får en belöning. Äventyret inkluderar en guidad visning, sagostund, äggletning samt prisutdelning. Detta äventyr får inte missas!

Sandblästrade glas
9-10 april kl 11-16
Joakim Tembert kommer till museet och blästrar glas på din begäran. Givetvis får du själv välja motiv.  Tänk dig ett glas med ditt egen namn i runor, eller ett vikingaskepp? Även perfekt födelsedagspresent till bästisen!

Matlagning a la 1000-tal
4-5 april kl 11-16
På The Viking Museum erbjuder vi en unik chans att kliva rätt in bland vikingatidens kulinariska läckerheter! Hur ska man tolka dåtidens recept? Hur smakar fläderbärssoppa, kokt torsk i senap eller svinsoppa med brännässlor? Vid sidan av serveras en skvätt av vårt eget alkoholfria mjöd. Hugg in!

Visningar för barn
Dagligen under påsklovet
Vi erbjuder pedagogiska visningar där du får lära dig allt om livet som viking samt klämma och känna på vikingatiden.

Releasefest för Nordic Patterns
11 april
Skivan ”Nordic patterns”. Tove Aradala Barbrosdotter Buhe Stam är Högprästinnan och Völvan som tidigt lärde sig kula och jojka och som under hela livet använt dessa musikaliska uttryckssätt som ljudartist tillsammans med ljudning under sejd och helande samt ritualer. Musiken har även rötter från lyssnandet av pappas orkester samt genom körsång och pianospelande. Tove arbetar även med runor, med samiska symboler och ogamrunor och med språken i musiken.

Datum:
april 4