Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Workshop – Vikingaflätor

4 januari, 2020 @ 10:00 - 12:00

Lär dig fläta hår som en viking

Lördag 4 januari klockan 10:00-12:00
Kursen hålls på engelska.
Pris 350 kr/person

Lär dig fläta hår som en viking när hårstylisten Annette Collin kommer till The Viking Museum för att hålla en två-timmars workshop.

Annette är författaren bakom den populära flät-boken Vikingeflet / Viking Braids. Baserat på historiska källor och en hel del kreativ fantasi har hon tagit fram flätade frisyrer inspirerade av vikingatidens hårmode.

Annette kommer lära dig att fläta frisyrer med hjälp av två olika flät-tekniker. Ni jobbar i par och väljer varsin frisyr ur hennes bok ”Vikingeflet”. Välj mellan enklare flätningar till mer avancerade uppsättningar.

10 deltagare / tillfälle

Köp din biljett här.

 

Om Annette och boken Viking fleet

Boken Vikingeflet är en steg-för-steg-guide till moderna vikingaflätor. Den riktar sig till barn, kvinnor och män. Annette som är utbildad frisör fick idén till boken efter att ha sett TV-serien Vikings. Frisyrerna i boken är hennes både kreativa och professionella tolkning av vikingatidens flätade frisyrer. De är inte ett försök till exakta historiska kopior, utan idéerna kommer från både moderna skildringar i filmer, böcker och historiska källor kombinerat med dagens flätningstrender.

Pictures are from the book “Vikingbraids” by Annette Collin , Photography by Rishi.

 

 

 

 

 

Detaljer

Datum:
4 januari, 2020
Tid:
10:00 - 12:00
Evenemang Kategori: