Höstlov

Upplev historiens mest gastkramande epok bland krigare och valkyrior

Välkommen till ett höstlov fyllt av kusligheter!

The Viking Museum öppnar upp för ett spännande höstlov på museet. En vecka fylld med tematiserade visningar, spöken och ficklampsjakt. Våra höstlovsaktiviteter pågår mellan 1 – 7 november och om du har tid har du även möjlighet att bli spådd av vår völva – om du vågar.

Temavisningar

Varje dag håller museets guider visningar med temat: gravar, döden och livet efter detta. Dessa teman ingår i de vanliga dagliga visningarna och anpassas efter åldern på gruppen.

Familjevisningar

Våra populära familjevisningar hålls varje dag klockan 11:30 och 13:30.

Ficklampsvisning

Vår populära ficklampsvisning är tillbaka! På torsdagen den 4 november håller vi ficklampsvisningar för modiga barn efter stängning. Följ med vår personal för att ta reda på vad som försiggår på museet när lamporna släckts?
För barn mellan 7-10 år hålls en mildare variant klockan 17:30 och för lite modigare barn från 10 år hålls den klockan 19:00. Förköp din plats på hemsidan.

Bli spådd av en völva

Vår völva Tove är på plats i utställningen måndag – fredag för att spå besökarna. Vågar du se hur din framtid ser ut? Kommer dina växter att överleva vintern och bör du vara extra försiktig med att inte slarva med skosnöret? Tove Aradala är völva och prästinna, kom och träffa henne på höstlovet!