Äntligen jullov!

Under jullovet finns massa spännande, intressanta och stämningsfulla grejer att ta del av hos oss!

Fira jul med The Viking Museum!

Under jullovet finns massa spännande, intressanta och stämningsfulla grejer att ta del av hos oss! Värm händerna på en brinnande eld utanför, lär dig hur ”jul” firades på vikingatiden eller hjälp vätten att få koll på julen!

Temavisningar med fokus på vikingatida jul

Även för tusen år sen firades jul, men kanske inte riktigt som idag. Gå med på en av våra guidade visningar och lär dig om hur de firade förr! Vad finns det för likheter mellan den vikingatida julen och den vi firar idag?
Visningarna går dagligen och ingår i entrépriset.
För att gå på djupet med det vikingatida julfirandet kommer det att gå en specialvisning som rekommenderas från 12 år. Vad har vi för källor, hur gick julfirandet till, och vad åt de?

Virriga Vättens Vinterstrapatser – Nytt för i år!

Men det är inte bara vi människor som har saker att förbereda. Den Virriga Vätten är ute i sista stund och ska se till att allt finns till julfirandet, kan du hjälpa honom? Var finns mat till djuren, vanten, och annat som behövs?

Handla alla julklappar och det som hör julen till i vår museibutik

För dig som vill fira mer i samtiden så är butiken fylld med härliga grejer att bjuda på, eller kanske några julklappar! Prova vår egen glögg med smak av rönnbär och lingon, kika på våra varma fyra-lagersvantar eller en härlig bok att läsa under lovet.