Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

JULLOV

26 december, 2019

|Återkommande Evenemang (Se alla)

An event every day that begins at 00:00, repeating until 7 januari, 2020

Kom i jólstämning på The Viking Museum under jullovet! Ficklampsvisningar, barnvisningar, lekar och massa annat kul.

Spännande ficklampsvisning för modiga barn.
27 dec 17.30 och 18.30, 3 januari 17.30 och 18.30

Museet har stängt för dagen, lamporna släckts och alla besökare har gått hem. För det har de väl? Men vem eller vad är det då som låter?
Och var är silverskatten?
Utforska museet i mörker med bara en ficklampa i handen och hjälp vår guide att lösa mysteriet med den försvunna silverskatten.

Julpyssel – forntida pyssel
Varje helg i december och dagligen under jullovet

En ullboll kan bli ett får, en sten kan bli ett sagoväsen, allt med lite fantasi. Kom och pyssla med naturmaterial hos oss på museet och upplev själv magin som skapas när endast fantasin sätter gränser. Häftigt, lätt och miljövänligt!
(rekommenderas från 5 år)​

​Guidade barnvisningar
11.30 samt 13.30 på helger och dagligen under jullovet

Här kan alla barn både känna och smaka på vikingatiden! Hur hade barnen det? Vad kunde man hitta på under de kalla vintrarna? Följ med våra duktiga guider på en resa tilbaka i tiden. Och är du snäller så kan du få, en liten matbit att tugga på…
(rekommenderas från 5 år)

Rövkrok och dräng’ hank – vikingatida lekar
Dagligen under jullovet

Vill du prova din lycka i Rövkrok eller är du mästare på att Lugga Björn? Upp till bevis! Utmana varandra, eller en av våra vikingar, på en tuff tvekamp! För något måste man roa sig med runt elden, när snöstormen viner utanför långhuset.
(rekommenderas från 7 år)

Vikingatida skinnhantverk
30 november och 28 december

Med inspiration från vikingatidens hantverk skapar Aaron Fisher allt från bälten till väskor i skinn. Prova du med! Ta chansen och gör ett läderarmband med ditt eget namn skrivet i runor, eller kanske en nyckelring att ge bort i julklapp?
(rekommenderas från 7 år)

Önskeblot
Dagligen från första december

Vad önskar du dig mest denna jul? Dags att göra din vilja hörd av gudarna! Runda av besöket på Vikingamuseet med ett önskeblot där du själv skriver ner din önskan på en lapp som sedan lämnas i Tors offerkista – tillsammans med något litet i offergåva förstås…

Med reservation för ändringar.

Detaljer

Datum:
26 december, 2019
Evenemang Kategori: