Jobba på The Viking Museum

Här presenteras lediga tjänster på The Viking Museum

Är du vår nästa medarbetare?

Just nu söker vi personal till sommarsäsongen 2020. Under ett högt tryck av sommarvärmen och turister behöver vi serviceinriktad och glad personal att stärka vår personalstyrka under perioden maj – september 2020.
Vi söker museivärdar med tre olika inriktningar:

Museivärd:

Jobbet går ut på att bemanna alla våra olika stationer i museet, entrékassan, butiken, färden och utställningen. Viktigt är att vara serviceinriktad, tycka om att träffa och hjälpa människor och självklart att berätta om vikingatiden. 

Museivärd med inriktning butik:

Jobbet går ut på att bemanna våra olika stationer i museet, entrékassan, butiken, färden och utställningen. Du arbetar med fokus butiken och tidigare butiksvana är meriterande. Vi ser gärna att du är bra på att sälja, tycker om att hålla ordning och se till att hyllorna är påfyllda. 

Museivärd med inriktning storytelling (vara viking): 

Jobbet går ut på att bemanna våra olika stationer i museet, entrékassan, butiken, färden och utställningen. Vi ser gärna att du har tidigare skådespelarerfarenhet eller tycker om att berätta historier på ett spännande sätt. Du arbetar i utställningen med att vara viking, hålla på med hantverk, leka vikingalekar, berätta sagor, prata med besökare och berätta om vikingatiden. 

Både tidigare erfarenhet inom museibranschen och att du talar flera språk är meriterande. 

Mejla din ansökan och skriv i ämnesraden vilken inriktning du är intresserad av.

Vi kommer att ta in personal löpande.