Logga

Välkommen till vår Butik!

Butiken är en riktig skattkammare med såväl produkter till det egna hemmet som unika souvenirer och presenter. Vi har ett varierat utbud av vikingainspirerade föremål – allt från runstensstayetter och replikor av smyckesfynd till skandinaviskt hantverk, te och godis. Majoriteten av våra leverantörer är lokala och småskaliga och fokuserar på närproducerade, krav- och rättvisemärkta produkter. Självklart har vi även böcker, för stora och små, om alla tänkbara vikingatida ämnen. Vi har något för alla – oavsett om du är en nyfiken nybörjare eller en inbiten entusiast!

Till Hemmet

I vår butik hittar du vackra och ovanliga inredningsdetaljer till hemmet –  allt från replikor av vikingatida glasfynd och hjälmar till handblästrade ljuslyktor, textilier och flasköppnare av renhorn. 

Butiken på the viking museum för hemmet

Smycken och Accessoarer

Fyndplatser har visat att både vikingatida män och kvinnor, från alla samhällsklasser, bar smycken. Hos oss hittar du replikor av kända smyckesfynd, som Torshammare, såväl som vikingainspirerad, modern smyckesdesign.

 

Butiken på the viking museum accessoarer

Mat och Dryck

I vårt sortiment finns det gott om ät- och drickbart. Varför inte prova något av våra teer med vikingainspirerade smaker, som Iduns Guldäpple eller Haralds Drakskepp med smak av tjära? Eller hjortronsylt och björkgelé från AlterHedens Rabarberi i Norrbotten? Kanske vågar du testa vår isländska torsklever och supersalta lakrits? Oavsett om du letar efter nya intressanta smaker eller en unik present, kan du hitta det här!

Butiken på the viking museum äta och dricka

Lek och Pyssel

Även små vikingar kan hitta något att älska i vår butik! För barn med spring i benen har vi handgjorda gift- och kemikaliefria svärd, yxor och sköldar i trä. För de som hellre sitter stilla har vi pyssel- och målarböcker. Här hittar du också mjuka gosedjur med koppling till nordisk mytologi. 

Butiken på the viking museum att leka med

Skönhet

Om vi ska lita på källorna så var vikingarna väldigt måna om sin hygien – de både kammade sig ofta och badade regelbundet. Detta har vi även tagit vara på i butiken där vi säljer allt från kammar av horn och väldoftande tvålar till skäggvårdsprodukter och tjärsalva.

Butiken på the viking museum skönhet

Böcker

Vikingatidens människor var inte direkt ett skrivande folk, men tusen år senare har det skrivits massvis med litteratur om deras kunskaper, seder och mytologi. Vi strävar efter att ha ett brett utbud av titlar som täcker så många aspekter av det vikingatida samhället som möjligt. Här hittar du böcker om skepp, stridskonst, härskare, valkyrior och mytologi för att nämna några teman. Vi har även spännande och lärorika böcker för barn.

Butiken på the viking museum böcker