Vanliga frågor

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna inför ett besök hos oss på The Viking Museum. Tveka inte att kontakta oss om du inte hittar det du söker.

Inför ditt besök

Kan jag ta med resväska in i museet?

Vi följer Polismyndighetens förhållningsregler angående väskförbud. Det innebär att inga väskor större än 40x40x20cm får bäras med in i museet. Det går bra att lämna väskor i skåpen. Skötväskor eller väskor som behövs av andra medicinska skäl går även bra att bära med sig i museet.

Kan jag ta med min hund in på The Viking Museum?

På grund av allergier och djurets egen hälsa får djuren stanna utanför. Ledarhundar och trygghetshundar är däremot tillåtna.

Kan jag parkera min bil i närheten av The Viking Museum?

The Viking Museum har inga egna parkeringsplatser, men Djurgården erbjuder ett fåtal parkeringsplatser. Vi rekommenderar däremot att åka kollektivt eller promenera ut till The Viking Museum. Klicka här för vidare instruktioner för att hitta till The Viking Museum.

Kan vi hänga av oss våra ytterkläder?

Ja, det finns ett kapprum med hängare och låsbara skåp.

Är The Viking Museum inomhus eller utomhus?

Både utställningen och åkturen är helt och hållet inomhus.

Betalning/biljetter

Vad kostar det att besöka The Viking Museum?

På The Viking Museum kostar det 189 kr för vuxna, 149 kr för barn och 165 kr för seniorer och studenter. För barn mellan 0-6 år är det gratis.

Kan jag betala med kontanter i entrén?

Vi är ett kontantfritt museum. I entrén, butiken och restaurangen kan du betala med kort eller Swish.

Kan vi köpa biljetter i förväg?

Ja, du kan köpa din entrébiljett i förväg. Efter ert köp kommer ni att få biljetterna skickade till er digitalt. Klicka här för att köpa biljett.

Ingår Ragnfrids Saga i entrépriset?

Ja. Ragnfrids Saga ingår i entrépriset.

Ragnfrids Saga

Vad är Ragnfrids Saga?

I vår åktur Ragnfrids Saga får du följa med på en resa tillbaka i tiden. Berättelsen tar sin början på en vikingatida familjs gård och mynnar ut i ett farofyllt äventyr och plundringståg över Europa. Med ljud, ljus och stämningsfulla miljöer får du färdas genom den 11 minuter långa sagan.

Ragnfrids Saga erbjuds på följande språk: svenska, engelska, spanska, franska, tyska, italienska, ryska, finska och kinesiska.

Rekommenderas från 7 år.

 

Är åkturen läskig?

Vikingafärden är lite läskig under vissa delar, därför rekommenderar vi barn under 7 år att åka med en vuxen.

På vilka språk kan jag höra Ragnfrids Saga?

Ragnfrids saga erbjuds på följande språk: svenska, engelska, ryska, finska, kinesiska, spanska, italienska, franska och tyska.

Tillgänglighet

Hur rullstolsanpassat är det på The Viking Museum?

På The Viking Museum finns det en hiss mellan de olika våningsplanen. I utställningen, butiken och restaurangen går det utmärkt att ta sig runt med rullstol.

Kan jag åka vikingafärden med rullstol?

För att kunna åka Vikingafärden Ragnfrids saga behöver man förflytta sig från rullstolen till sittplatsen i vagnen. En av vagnarna har en nedfällbar sida för att underlätta förflyttningen. I vagnen behöver man sitta med böjda ben.

 

Kan jag ta del av museet som synskadad?

Ja! Vi erbjuder en gratis audioguide på nio språk, för alla som av olika skäl inte kan ta del av skrivet material. För synskadade finns det även möjlighet att känna på olika föremål i utställningen. Vi tillåter även ledarhund i hela byggnaden.

Kan jag ta del av museet som hörselskadad?

Ja! Vi har hörslinga i entrén, utställningen och butiken. Det finns även möjlighet att ta del av handlingen i vår äventyrsfärd i textform.

Mat och Dryck

Är det möjligt att köpa något att äta på The Viking Museum?

I The Viking Museums lokaler finns även restaurang Eld. Här serveras kvalitativ mat med nordiska influenser. För den fikasugne finns även bullar och bakelser. Barnanpassad mat och vegetariska alternativ finns.

Vi har tyvärr inget matsäcksrum för medhavd mat. Mat och dryck är inte tillåtet i utställningen eller i vikingafärden.

Kan jag besöka Restaurang Eld utan att betala entré till museet?

Du är varmt välkommen att besöka Restaurang Eld utan att betala entrébiljett. Detsamma gäller vår museibutik.

Övriga Frågor

Hade vikingarna hornhjälmar?

Nej, de hade inte hornhjälmar. Det här är en myt som startade på 1800-talet när Richard Wagner använde hornhjälmar i sin operaföreställning, Nibelungens Ring.