Besök oss med din skolklass

Besök oss med din skolklass The Viking Museum! Vi erbjuder roliga, spännande och lärorika lektioner för både förskolor, grundskolor och vuxenutbildningar. Eleverna får uppleva vikingatiden med flera sinnen – titta och känna på föremål, smaka på vikingatida färdkost, prova på handarbete och avsluta med en tur i vår spännande vikingafärd; Ragnfrids saga. Innehållet i lektionen följer läroplanen i historia.

HYR EN VIKING

NYHET! Istället för att ni besöker oss med er skolklass så kommer  nu våra vikingar till er! Vi skickar ut en viking med tidsenliga kläder och föremål som håller en lektion i ert klassrum. Då har eleverna möjlighet att få svar på alla frågor utan att behöva lämna skolan.
Lektionen tar ca 1 timme.

Pris: 2000 kr (för områden i Stockholms län)

Besök med din skolklass

Årskurser

Förskoleklasser

En barnvisning i utställningen med en av våra vikingar. Lär er om hur barnen hade det på vikingatiden, kläm och känn på häftiga föremål och lyssna på spännande sagor.

Priset är 65 kr per barn. I priset ingår en barnvisning på 30 minuter och en medföljande guide.
Äventyrsfärden Ragnfrids saga kan upplevas som skrämmande för mindre barn och rekommenderas därför från 7 år. Barnens vårdnadshavare avgör om deras barn får åka färden eller inte. Pedagogerna meddelar museivärdarna vilka barn som ska åka.

Grundskoleklasser

En interaktiv lektion i utställningen med en av våra vikingar. Provsmaka vikingatida färdkost och känn på vapen och skydd. Lektionen avslutas med en tur i vår åktur Ragnfrids saga.

Priset är 85kr per elev. I priset ingår den interaktiva lektionen, vår åktur Ragnfrids saga och en lärarhandledning som skickas ut i förväg. Minst 10 elever per grupp. Alla medföljande vuxna går in gratis.
Innehållet följer årskursens läroplan i historia.

Vuxenutbildningar

Vi gör specialiserade guidade turer i utställningen för vuxengrupper. Antingen en allmän guidad visning om vikingatiden eller med ett tema (ex. runor, mytologi, kvinnor på vikingatiden, skepp och resor)

Priset är 85 kr per elev. I priset ingår en guidad visning på 45 minuter, vår åktur Ragnfrids saga och entré till museet. Visningen är en introduktion till vikingatiden, men det går även bra att boka en temavisning om t.ex. kulturmöten, runor, mytologi, kvinnor på vikingatiden eller skepp och resor.

Digitala visningar

Nu erbjuder The Viking Museum digitala visningar för din klass. Då kan ni uppleva vår utställning tillsammans med våra guider utan att behöva lämna klassrummet.
Lektionen tar ca 1 timme och gör det möjligt för dina elever att kunna ställa frågor direkt till arkeologen.

Pris: 1500 kr (i priset ingår även en lärarhandledning som skickas utan i förväg)

 

Tyvärr kan vi inte ta emot oanmälda skol- eller förskolegrupper. Alla besök måste förbokas.

Inför ditt besök med din skolklass kan du läsa mer om läroplanen här

 

Från en skolklass:

”Väldigt trevligt och lärorikt besök. Barnen i klassen tyckte det var ett superbra ställe! Bra och duktig guide. Vi uppskattade möjligheten att uppleva vikingarnas liv med alla sinnen; syn, hörsel, smak, lukt och känsel! Något som passade alla. Ragnfrids saga tyckte många av eleverna var bäst av allt, vilket äventyr! Kommentarer överflödiga. En upplevelse många kommer minnas länge.”
– Personalen i årskurs 5, Lundbyskolan i Eskilstuna