Skolbesök

Upplev vikingatiden tillsammans med dina elever

Äventyr och lärande

The Viking Museum erbjuder roliga, spännande och lärorika lektioner för både förskolor, grundskolor och vuxenutbildningar. Eleverna får uppleva vikingatiden med flera sinnen – titta och känna på föremål, smaka på vikingatida färdkost, prova på handarbete och avsluta med en tur i vår spännande vikingafärd; Ragnfrids saga. Innehållet i lektionen följer läroplanen i historia.

”Väldigt trevligt och lärorikt besök. Barnen i klassen tyckte det var ett superbra ställe! Bra och duktig guide. Vi uppskattade möjligheten att uppleva vikingarnas liv med alla sinnen; syn, hörsel, smak, lukt och känsel! Något som passade alla. Ragnfrids saga tyckte många av eleverna var bäst av allt, vilket äventyr! Kommentarer överflödiga. En upplevelse många kommer minnas länge.”
– Personalen i årskurs 5, Lundbyskolan i Eskilstuna

Skolbokning

The Viking Museum välkomnar många skolklasser genom våra portar. Vi har valt att kombinera en interaktiv lektion i vår utställning med vår spännande vikingafärd Ragnfrids saga. Vi har olika lektioner beroende på vilken årskurs eleverna går i. Det går även bra att önska speciella teman.

ATT TÄNKA PÅ:
– Vi kan ta emot max 30 elever per lektion.
– Vi rekommenderar att skolklasser besöker oss klockan 10, då är det som lugnast i museet. Det går även att boka andra tider.
– Vi ser helst att 3 lärare/medföljande vuxna följer med varje grupp.

BOKNING AV GRUNDSKOLEGRUPPER

Priset är 85kr per elev. I priset ingår den interaktiva lektionen, vår åktur Ragnfrids saga och en lärarhandledning som skickas ut i förväg. Minst 10 elever per grupp. Alla medföljande vuxna går in gratis.
Innehållet följer årskursens läroplan i historia.

BOKNING AV FÖRSKOLEGRUPPER

Priset är 65 kr per barn. I priset ingår en barnvisning på 30 minuter och en medföljande guide.
Äventyrsfärden Ragnfrids saga kan upplevas som skrämmande för mindre barn och rekommenderas därför från 7 år. Barnens vårdnadshavare avgör om deras barn får åka färden eller inte. Pedagogerna meddelar museivärdarna vilka barn som ska åka.

VUXENUTBILDNINGAR

Priset är 85 kr per elev. I priset ingår en guidad visning på 45 minuter, vår åktur Ragnfrids saga och entré till museet. Visningen är en introduktion till vikingatiden, men det går även bra att boka en temavisning om t.ex. kulturmöten, runor, mytologi, kvinnor på vikingatiden eller skepp och resor.

Tyvärr kan vi inte ta emot oanmälda skol- eller förskolegrupper. Alla besök måste förbokas.

Digital lektion

Nu erbjuder The Viking Museum digitala visningar för din klass. Då kan ni uppleva vår utställning tillsammans med våra guider utan att behöva lämna klassrummet.
Lektionen tar ca 1 timme och gör det möjligt för dina elever att kunna ställa frågor direkt till arkeologen.

Pris: 1500 kr (i priset ingår även en lärarhandledning som skickas utan i förväg)

Hyr en viking

NYHET! Nu kommer våra vikingar till er! Vi skickar ut en viking med tidsenliga kläder och föremål som håller en lektion i ert klassrum. Då har eleverna möjlighet att få svar på alla frågor utan att behöva lämna skolan.
Lektionen tar ca 1 timme.

Pris: 2000 kr (för områden i Stockholms län)

Bokningsförfrågan för skolor

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.