Restaurang Eld

Välkommen till nyöppnade Restaurang Eld på The Viking Museum. Vår meny har tydliga nordiska influenser och förändras kontinuerligt utifrån ett hållbarhetsperspektiv och säsongens råvaror. Däremot finns alltid en fiskrätt, vegetariska alternativ och våra populära viltköttbullar på menyn. För den fikasugna finns även bullar och bakelser. Läs mer om museets hållbarhetsarbete här.

Tryck på länken nedan för att boka bord via The Fork eller maila oss.

Abonnera Restaurangen

Med vår vackra utsikt över Wasahamnen och Skeppsholmen är våra lokaler perfekta för fest, oavsett om det gäller bröllop, kick-off eller 50-årsfirande!

Restaurangen hjälper såklart till att skräddarsy ett menypaket som passar just ert event.

Mjödprovningar

Vi erbjuder mjödprovningar! Det blir en smakresa genom det mytiska mjödets historia som du och ditt sällskap sent lär glömma. Har du ett brinnande intresse för mjöd, öl eller historia så är denna djupdykning i vikingarnas favoritdryck något för dig.

Mjödprovningen leds av en av museets kunniga guider som kommer att berätta om myterna kring de nordiska gudarna och deras koppling till mjödet, samt dryckens betydelse för de vikingatida människorna. Provsmakningen består av två sorters mölska och sex sorters mjöd och går från de torra till de allra sötaste. Till drycken serveras även en charkbricka, helt bestående av svenska råvaror. 

Vi erbjuder även dryckesprovningar med andra teman. För mer information och bokning för privata sällskap, vänligen maila oss.

Följ restaurang Eld på sociala medier