Besök oss

Priser

Vuxna: 189 kr
Barn (7-15 år): 149 kr
Barn (0-6 år): 0 kr
Senior/Student: 165 kr
Familj: 575 kr (Två vuxna, två barn)
Årskort: 395 kr
Årskort reducerad: 375 kr (Barn, senior, student)

Öppettider

Öppet alla dagar 10-19

Vi är ett kontantfritt museum. Det går bra att betala med Swish och alla typer av betalkort i entrén, butiken och restaurangen.

The Viking Museum har fri entré för de som är på flykt. Visa upp pass eller LMA-kortet i vår entrékassa. 

Vi följer Polismyndighetens förhållningsregler angående väskförbud. Det innebär att inga väskor större än 40x40x20cm får bäras med in i museet. Det går bra att lämna väskor i skåpen. Skötväskor eller väskor som behövs av andra medicinska skäl går även bra att bära med sig i museet.

Återförsäljare

Upptäck Stockholm med Go City och spara upp till 50 % på toppattraktioner. Välj ett All Inclusive-entrépass för 1, 2, 3, 4 eller 5 dagar. Återuppliva vikingarna genom interaktiva utställningar och en åktur på The Viking Museum. Utforska det imponerande Kungliga slottet, välj bland flera möjligheter för båtutflykter runt Stockholms många öar och kanaler och mycket annat!

Hos Red Sightseeing – Hop On-Hop Offs återförsäljare har du även möjlighet att köpa kombibiljetter till The Viking Museum. Bussarna stannar dessutom runt hörnet från oss, vilket gör ditt besök i samband med sightseeingen extra smidigt.

Viking Line säljer biljetter till The Viking Museum ombord på sina fartyg såväl som via deras online-bokning. Kombinera din resa till havs med ett besök hos oss!

Upplev The Viking Museum

Vi har något för alla typer av museibesökare. Utforska museet med vår audioguide eller följ med på våra dagliga guidade visningar på svenska och engelska. Delta i våra familjevisningar och andra aktiviteter på helger och lov. Besök oss med en grupp eller skolklass och missa inte vår äventyrsfärd, Ragnfrids Saga.

Guidade visningar

Alla dagar

10:30 Familjevisning (på svenska)
11:30 Engelska
12:30 Familjevisning (på svenska)
13:30 Engelska
14:30 Engelska
15:30 Svenska
16:30 Engelska
17:30 Engelska

Med reservation för förändringar. Alla visningar ingår i entrébiljetten och behöver inte förbokas. Särskilda visningstider gäller vid lov och helgdagar.

Audioguider

The Viking Museum erbjuder gratis audioguide på tio språk. Allt du behöver är din egen mobiltelefon!

Tillgängliga språk: svenska, engelska, spanska, franska, tyska, italienska, finska, ryska, kinesiska och ukrainska.

Ragnfrids saga

I vår åktur Ragnfrids Saga får du följa med på en resa tillbaka i tiden. Berättelsen tar sin början på en vikingatida familjs gård och mynnar ut i ett farofyllt äventyr och plundringståg över Europa. Med ljud, ljus och stämningsfulla miljöer får du färdas genom den 11 minuter långa sagan.

Ragnfrids Saga erbjuds på följande språk: svenska, engelska, spanska, franska, tyska, italienska, ryska, finska och kinesiska.

Rekommenderas från 7 år.

Har du frågor inför ditt besök? Här hittar du svar på våra vanligaste frågor: