Grupper & skolor

Upplev The Viking Museum tillsammans

Gruppbokningar

Ni är välkomna att besöka The Viking Museum med en grupp, det finns något för både små och stora. Vi skräddarsyr gärna besöket så att det blir precis det ni är ute efter. Ni kan välja att enbart gå på museet eller kombinera med guidade visningar, aktiviteter eller en god måltid.

Guidade visningar

Ni kan addera en kort guidad visning som ger er en introduktion till vikingatiden eller en djupgående visning för er som verkligen vill grotta ned er i vikingatiden. Eller varför inte någon av våra temavisningar, kanske något tema som passar dig och din grupp extra bra. Vi erbjuder teman om; runor, mytologi, kvinnor på vikingatiden, resor  och skepp. Visningar går att boka på svenska och engelska.

Digitalt besök

Nu är det möjligt att besöka The Viking Museum från din egen soffa! Vi erbjuder guidade visningar via Skype. Den digitala visningen är väldigt interaktiv och tar ca 1 timme, ni får följa med en av våra arkeologer runt i utställningen och får då även chans att ställa frågor under tiden. Den guidade turen är en introduktion till vikingatiden, men det går även bra att önska ett tema (t.ex. runor, mytologi, kvinnor på vikingatiden, skepp och resor).
Ett digitalt besök kostar 1500 kr och kan bokas här.

PAKET FÖR GRUPPBOKNINGAR

The Viking Museum erbjuder en mängd olika förmånliga paket för grupper.

Skolvisningar

The Viking Museum tar emot skolklasser från alla årskurser. Vi har valt att kombinera en interaktiv lektion i vår utställning med vår spännande åktur Ragnfrids saga. Våra lektioner är baserade på läroplanen.

Vi välkomnar elever från grundskolan, förskolan och vuxenutbildningar.

Grundskola

En interaktiv lektion i utställningen med en av våra vikingar. Provsmaka vikingatida färdkost och känn på vapen och skydd. Lektionen avslutas med en tur i vår åktur Ragnfrids saga.

Förskola

En barnvisning i utställningen med en av våra vikingar. Lär er om hur barnen hade det på vikingatiden, kläm och känn på häftiga föremål och lyssna på spännande sagor.

Vuxenutbildning

Vi gör specialiserade guidade turer i utställningen för vuxengrupper. Antingen en allmän guidad visning om vikingatiden eller med ett tema (ex. runor, mytologi, kvinnor på vikingatiden, skepp och resor)

Digitala visningar

Vi erbjuder digitala lektioner så att ni kan uppleva museet utan att behöva lämna klassrummet.

Tyvärr kan vi inte ta emot oanmälda grupper. Alla besök måste förbokas.

Äventyr och lärande för skolor

The Viking Museum erbjuder roliga och lärorika lektioner för alla årskurser.

Boka en visning

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.