Besök oss

Möt vikingatiden öga mot öga! Här finner du all information du kan tänkas behöva inför

ditt besök hos oss på the viking museum!

Öppet dagligen

10 – 18

Vi har öppet årets alla dagar, med undantag från 23-24 december. Med reservation för förändringar.

Biljetter

VUXNA: 179 KR

BARN 7-15: 139 KR

BARN 0-6: GRATIS

STUDENT: 155 KR

SENIOR: 155 KR

FAMILJ: 545 KR

(Två VUXNA, TVÅ BARN)

ÅRSKORT: 395 KR

ÅRSKORT REDUCERAD: 375 KR

(BARN, SENIOR, STUDENT) 

Vi tar inte kontanter. I entrén, butiken och restaurangen kan du betala med kort eller Swish.

FÖR DEN SOM ÄR PÅ FLYKT SÅ HAR VI FRI ENTRÉ. VISA UPP LMA-KORTET FÖR ASYLSÖKANDE FRÅN MIGRATIONSVERKET ELLER PASS I ENTRÉKASSAN.

Övriga återförsäljare/samarbeten

stockholm Go City pass

Via Stockholm go city pass får du tillgång till flera av Stockholms sevärdheter och hjälper dig att maximera ditt besök i vår fina huvudstad. Med Stockholm go city pass har du möjlighet att besöka stadens måsten och det inkluderar självklart the viking museum! Läser mer om Stockholm pass här.

Red busses Hop on Hop off

Åker du med Red busses hop on hop off och tar en sightseeing-tur runt Stockholm så har du även där möjlighet att köpa biljetter till ditt besök hos The Viking Museum. Bussarna stannar dessutom bara runt hörnet från oss vilket gör ditt besök i samband med sightseeingen extra smidigt. Läs mer om red busses hop on hopp off här.

Viking Line

Viking Line säljer biljetter till The Viking Museum ombord på deras fartyg men de säljer även biljetter vi deras bokning online. Kombinera din resa till havs med ett besök hos oss, erövra Östersjön som vikingarna! Läs mer om Viking Line här.

Dagliga visningar och aktiviteter

DAGLIGA GUIDADE VISNINGAR

10:30 Engelska

11:30 Familjevisning (svenska)

12:30 Engelska

13:30 Familjevisning (svenska)

14:30 Engelska

15:30 Svenska

16.30 Engelska

Med reservation för förändringar.

Alla visningar ingår i entrébiljetten

Övriga gruppvisningar

Utöver våra dagliga visningar som leds av våra fantastiskt kunniga vikingar så kan man även boka visningar för en specifik grupp. Skolor, företag, vänner, eller ett gäng som är extra intresserade av något speciellt, vad ni än är för grupp så är ni varmt välkomna att kontakta oss innan och boka in vad som passar just er.    08-400 229 90 info@thevikingmuseum.com  

Möt vikingar i sommar!

Nu under sommaren är det fullt med liv på the viking museum och varje månad har vi ett tema! Utöver de planerade aktiviteterna så får man vara vaksam för att även vikingar kan få värmeslag och då vet man aldrig vad de får för sig!

Möt vikingatiden öga mot öga

Audioguider och tillgänglighet

Hos oss på The Viking Museum finns det även audioguider på flertal språk där allt du behöver är din egna mobiltelefon. Tillgängliga språk: Svenska, Engelska, Finska, Tyska, Franska, Ryska, Italienska, Kinesiska och Spanska Museet är anpassat för allas behov så det ska vara tillgängligt för våra besökare. Vi har hissar upp till museet och restaurangen, unisex toaletter, audioguider på 9 språk och en hel del annat.

Möt vikingatiden öga mot öga

Ragnfrids saga

Ragnfrids saga är en vikingafärd där du får följa med på en resa in i vikingatiden. Färden börjar på Frösala Gård hemma hos Ragnfrid och hennes man Harald. Därefter får du åka med på en resa och bevittna plundring i väst och trälhandel i öst. Med ljud, ljus och stämningsfulla miljöer färdas du genom den 11 minuter långa färden som berättas av Ragnfrid själv. Ragnfrids saga erbjuds på följande språk: svenska, engelska, ryska, finska, kinesiska, spanska, italienska, franska och tyska.

BRA ATT KÄNNA TILL OM RAGNFRIDS SAGA

  • Vi rekommenderar barn under 7 år att åka i vuxet sällskap då vikingafärden kan vara lite skrämmande.
  • För dig med nedsatt hörsel finns manuset till vikingafärden utskrivet på svenska och engelska.
  • Färden går inte att åka med rullstol utan man måste förflytta sig från rullstolen till sittplatsen i vagnen. En av vagnarna har en nedfällbar sida för att underlätta förflyttningen. I vagnen behöver man sitta med böjda ben.

Djurgårdsstrand 15

115 21 Stockholm